(VIDEO) PAKLENI PLAN HRVATICE ZA MASAKR U PARIZU: SARA (16) HTELA DA RAZNESE AJFELOVU KULU!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Uhapšene su četiri osobe a među njima i jedna šesnaestogodišnja Hrvatica. Sara i Tomas (20) koji je takođe uhapšen “sveži” su konvertiti na islam i oboje su od skoro radikalizovali svoje ponašanje.

“Tomas je re dve godine prestao da jede svinjetinu i počeo da se zanima za religija, ali ništa više od toga. Povremeno je išao u obližnju džamiju. Jednom je govorio o neudatim ženama i devojkama u kratkim suknjama”, ispričala je Tomasova majka francuskim medijima.

Sara je prema pisanju tamošnjih medija, dete Hrvata koji se borio u Bosni i Hercegovini. Navodno, prema nalazima psihološkog ispitivanja, Sara je prešla na islam zato što je njen otac, koji se borio protiv Bošnjaka, mrzio Arape i muslimane. Iz svojevrsnog tinejdžerskog bunta Sara je prešla na islam i posvetila se radikalnoj ideologiji kakvu promoviše Islamska država.

Provodila je sate na internetu i otkrila Tomasa S. koga su francuske obaveštajne službe pratile još od napada na Šarli ebdo 2015. godine. Tada je navodno rekao da želi da se pridruži džihadističkom pokretu i  ode u Siriju kako bi otkrio “pravi život”. Sara se prva javila Tomasu i pričati o islamu, muslimanima i stanju u svetu uopšte. Nakon dugih razgovora na internetu odlučili su da svoju vezu realizuju u stvarnom svetu.

Dogovorili su brak i da naprave bombu koju bi Tomas aktivirao u nekom turističkom centru, a najverovatnija meta bio je Ajfelova kula u Parizu. Posle napada trebalo je da ona pobegne u Siriju, u deo koji je pod  kontrolom Islamske države, kako bi tamo živela životom “mučenikove udovice”.

Treći uhapšeni je Malik Hamami. On je bio jedan od ključnih aktera u čitavoj priči. Kad su obaveštajci shvatili da Malik često komunicira sa Sarom i Tomasom, stavili su ga pod stalni nadzor. Prisluškivali su njegove telefonske razgovore, pratili sve što radi u stanu, ali i izvan njega. Imali su šta i da čuju. Malik im je pričao o blagodatima Islamske države, a usput je pričao i o izradi bombe.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *